Makina me Qera Rinas

Të kesh një makinë me qira në Rinas është një mënyrë e shkëlqyer për të udhëtuar nëpër qytetin e Rinasit. Ka shumë kompani të ndryshme në zonë për të zgjedhur. Megjithatë, ka disa gjëra që duhet të dini për marrjen me qira të një makine në Rinas.

Kërkesat e moshës për marrjen me qira të një makine në Rinas

Disa shtete kanë ligje që kërkojnë që kompanitë e makinave me qira të marrin me qira shoferëve që janë 18 vjeç ose më të vjetër. Megjithatë, kërkesat aktuale të moshës ndryshojnë nga kompania në kompani.

Disa kompani me qira kërkojnë që shoferi të ketë patentë shoferi të vlefshëm për të paktën dy ose tre vjet përpara se të marrë me qira një automjet. Të tjerët kërkojnë që shoferi të jetë së paku 21 vjeç.

Drejtuesve nën 25 vjeç zakonisht u kërkohet të paguajnë një tarifë shtesë ditore. Ato gjithashtu mund të kufizohen në klasa të veçanta të makinave. Ata shpesh nuk lejohen të marrin me qira SUV dhe makina me qira performancës. Në varësi të vendndodhjes së marrjes me qira dhe kompanisë së makinave me qira, kjo tarifë mund të variojë nga 10 deri në 30 dollarë në ditë.

Nëse jeni nën 25 vjeç, duhet të telefononi kompaninë e qirasë përpara se të udhëtoni. Ata do t’ju japin informacionin më të fundit mbi kërkesat për moshën tuaj. Nëse jeni punonjës i qeverisë ose ushtarak, nuk do t’ju tarifohet një tarifë shtesë për të rinjtë.

Tarifa e anulimit për një zbritje me vonesë

Zgjedhja e kompanisë së duhur të marrjes me qira të makinave mund të krijojë ose prishë përvojën. Përveç të dyshuarve të zakonshëm, ka edhe lojtarë të tjerë më pak të njohur në sferën e makinave me qira. Lajmi i mirë është se shumica e tyre janë të hapur dhe të gatshëm për të negociuar. Një nga mënyrat më të mira për të siguruar një udhëtim të qetë është të telefononi paraprakisht për të parë nëse mund të merrni ofertën më të mirë. Ekzistojnë gjithashtu një sërë opsionesh për shërbimin ndaj klientit nga të cilat mund të përfitoni kur ngecni. Për shembull, nëse keni një numër të shpeshtë qiramarrësi, lehtë mund të tërhiqni vëmendjen e një agjenti. Në mënyrë të ngjashme, nëse keni një buxhet, zakonisht mjafton një kërkesë e thjeshtë rezervimi në internet. Sigurisht, do t’ju duhet të siguroni dokumentacionin e duhur për të marrë tarifën më të ulët të mundshme. Në mënyrë të ngjashme, nëse doni të kurseni në gaz, sigurohuni që të zgjidhni një makinë me efikasitet karburanti.

Vendndodhja e kompanise se makinave me qera ne Rinas

Disa kompani të makinave me qira kanë sportele në aeroportin e Rinasit të Tiranës. Këto përfshijnë Europcar, Thrifty, Sixt, Holiday Autos, Avis, EasyCar dhe Budget. Çdo kompani ofron një përzgjedhje të gjerë të automjeteve. Disa janë automatike, ndërsa të tjerët kanë sisteme navigimi satelitor.

Me të mbërritur në aeroportin e Rinasit të Tiranës, në sallat e mbërritjes do të gjeni sportelet e kompanisë së makinave me qira. Këto kompani me qira të makinave pranojnë gjithashtu kartat e kreditit si një formë pagese. Shuma që do t’ju kërkohet të paguani do të varet nga kohëzgjatja e qirasë, lloji i automjetit që merrni me qira dhe madhësia e makinës. Shuma e qirasë përfshin tepricën e sigurimit dhe një depozitë karburanti.

Kompania mund të kërkojë që të keni një përvojë minimale të drejtimit përpara se të merrni me qira një makinë. Përveç kësaj, ata mund të kufizojnë numrin e ditëve që mund të merrni me qira një makinë. Ju gjithashtu duhet të keni një patentë shoferi të vlefshme. Disa kompani kanë një tarifë shtesë për shoferët e rinj, dhe të tjerat kanë një tarifë ditore. Çmimi për ditë ulet me kohëzgjatjen e qirasë.